Hei, 

Da er det endelig tid for Black Friday! Det er sikkert mange som har kjøpt TV allerede, men for de som skal kjøpe i morgen så kommer mine korte inntrykk her.  Kan røpe at det kommer masse OLED!

 

 

Hadde håpet å legge ut HIFI klubben sine TVer i dag, men ser at de først slipper prisene kl 2400.  De kommer til kjøre gode priser på bla Samsung sin QLED  serie har de hintet om tidligere…

Jeg mener grovt sett at OLED er bedre i et mørkt rom og bedre TV totalt sett  enn QLED (LED-LCD) på alt mens QLED og andre LED-LCD med veldig høy lysstyrke har en fordel i veldig lyse omgivelser, når det er mye hvitt på bilde.

Det finnes noen 4K HDR filmer med mange lyse bilder hvor OLED ikke klarer å møte de beste LED-LCD men de er faktisk ikke så veldig mange som en skulle tro utfra tester jeg har sett.

QLED klarer noe mer farger enn OLED på 4K HDR-mens OLED gir dypere farger igjen pga at sort er sort.. Ikke enkelt dette her.

Uansett vil jeg igjen trekke fram Sony sin XE9305/9405 serie som er fullt på høyde og kanskje over QLED i ren bildekvalitet*. *Med forbehold at jeg ikke har testet Q9 enda!

Jeg har målt ekte ANSI kontrast på ca 4000:1 på 65Q7/LED-LCD via 4K HDR. Lysstyrken var da 1400 Nits 10% . På OLED er ekte ANSI kontrast ca 500 000-800 000:1. Sort er sort og maks lys varier fra 600-800 nits på 10% vindu 4K HDR aktivert.  Dette ilag med suveren inn synsvinkel og skarphet i bildet ved bevegelse gjør at jeg er så for OLED.

Power:

Power klinker til med flere modeller og OLED. Jeg har ikke sett på flere av disse modellene, men gir det et forsøk!

Sony sin 75X9005 har jeg nevnt tidligere. Jeg har som sagt ikke sett på den, men Sony har for vane å levere meget gode TVer kort og godt! Til 25000 kr så er dette et kjempekjøp hvis du vil ha stor skjerm! Skal en ha synlig bedre bilder så må en gå ned til 65″  OLED eller betale masse for de beste 75″-80″ f.eks Sony sin toppmodell ZD9   Denne klarer 1800 nits og har flere hunde  dimbare LED Soner og prisen er deretter… Dette er den TVn som kommer tettest på OLED i bilde kvalitet.

De har også Sony sin 55A1 OLED.  Denne har jeg skrevet om tidligere i bloggen.  Kort og godt en kjempe og pr nå beste TV-hvis du klarer at TV står på skrå når den står på bord.

De har også en OLED til 21999,- som jeg aldri har vært borti fra Grundig! Det er LG som leverer panel, men som jeg har skrevet om tidligere så kan panelet bare gjøre så mye. Bildebehandlingen må også henge med. Med forbehold at jeg aldri hverken har sett eller målt denne Tvn, så vil anta at den leverer meget gode bilder etter kalibrering. Dette såfremt at Grundig har kommet med bedre menyer for kalibrering enn de har hatt på de andre LED-LCD som jeg har satt av de tidligere. Kalibreringsmulighetene har vært små og skjermene har ikke vært over snittet fra fabrikken i fargenøyaktighet.  Men jeg håper at Grundig har økt kalibreringsmulighetene eller har lært av Sony å lager TVene svært gode selv med begrensende kalibreringsmuligheter!

Power kjører også 2 LEDLCD fra Sony med 55″ 8 serie til 6990 kr og 49″6 serie til 4444 kr. Jeg har satt opp flere Sony både 6 og 8 serie og selv om de kan virke «kjedelige», så leverer de gode naturlige bilder etter kalibrering! Veldig mye TV for penga!

De har også en Finlux   til 1333 kr. Sikkert en helt grei Tv nr2-3, men ville ikke anbefalt den som hoved TV!

Lefdal:

Lefdal har også mange modeller inkl. OLED til veldig gode priser.

De har LG sin 55″ UJ635 til 4444 kr. Dette er en helt kurrant TV med IPS panel som sørger for god innsynsvinkel. Den har Smart TV og bildene blir bra etter kalibrering. Bildene hakker siden dette ikke er ekte 100HZ. Jeg har skrevet om 75″ tidligere i bloggen. 

De har også Samsung sin 55″ og 75″ av MU8005 som jeg har skrevet om tidligere i 65″. Jeg har satt opp flere 55″ og 65″ men ikke 75″ enda. Veldig god LED-LCD som egner seg for folk flest.  Fungerer bra på vanlig TV (SDR) og 4K HDR.

Samsung sin 55Q8 til 14995 kr har jeg ikke testet. Jeg har testet 65Q7 Det er en god LED-LCD men den klarer ikke å matche OLED i et rom med dempet belysning. Se hva jeg skriver under hifiklubben i denne bloggen.

Så kommer til det jeg regnet med ang OLED igår! De kjører 55C7 til 13995 kr og 65B7 til 23995 kr. Begge er meget gode kjøp! Hovedforskjellen på B og C serie er at C serien har en større midtfot enn B serien. Bildekvaliteten er lik på begge-dvs referanse standard!

Har ikke sett nøye på årets 7 serie enda, så kan ikke si hvordan de er opp mot f.eks Sony A1 når det gjelder støy i bilde og bevegelse. Hvis noen ber meg velge mellom f.eks 55Q8 og 55C7 så blir valget 55C7 da jeg mener at det er en bedre skjerm kort og godt!  Her er Lyd og bilde sin test av 55B7 som er en søster modell av 55C7.

Elkjøp:

Elkjøp kjører de samme Tver som Lefdal med noen unntak. Det meste står derfor ovenfor! Men de kjører ekstremt gode priser på LG sine 65E7 OLED til 29995 kr og 65W7 OLED Wall paper til 44 444 kr!  De har samme panel som sine søstre i C og B serien, men har mer fokus på design og langt bedre lyd. Smart TV er nok også litt raskere hvis de følger vanlig LG standard og muligens noe bedre på bevegelse. En får også 2 fjernkontroller på toppmodellene. Signature serien er kun 4 mm PÅ VEGG!   Jeg er glad LG sender egne folk for veggmontering! Men kalibrering DET vil jeg gjøre!

 

Jeg har ikke målt om LG siler panel slik de gjorde i fjor på B og E kontra  G serien i starten. Da leverte G serien bedre ytelser enn seriene under.  Det er tydelig at hvis du tenker på OLED er det i morgen DU SKAL KJØPE!

Komplett:

Ser at komplett åpner sine priser ved midtnatt. Jeg vet derfor ikke hva de har.

Dette var mine inntrykk. Som jeg har nevnt flere ganger så lønner det seg å kjøpe hjemmeklargjøring denne uka hvis du ønsker å hente ut potensialet!

Det er MASSE gode Tver å kjøpe imorgen! Lykke til!

Happy  !!