Hei,

Som ifjor så kommer jeg til å skrive en kort erfaring med de tver jeg finner på salg i Black Week via forhandlerne sine hjemmesider.  Power, Elkjøp og Lefdal er de jeg konsentrer meg om siden disse har brorparten av markedet samlet.

Power:

Jeg har ikke sett på Power sin 75″ av LG men jeg har satt opp LG 6 serie i 49 og 55. Jeg har dog ikke skrevet blogg om disse enda. Det jeg har erfart er at disse har god innsynsvinkel pga IPS panel. En annen fordel er at fargene blir veldig bra etter kalibrering. Disse TVene leverer veldig naturlige bilder etter korrekt kalibrering, og LG har veldig gode kalibreringsmuligheter med fulle ISF menyer og 20 pkt gråskala! Resultatet av dette er at en kan få et veldig bra slutt resultat-hvis en bruker tid og penger på full proff kalibrering hjemme!

De mangler litt på HDR pga lav lysstyrke (350 nits) og mangler noe farge opp mot 4K HDR standarden.  Denne TVn har ikke smart pekefjernkontroll, men appen via mobil kompenserer bra for dette. Smart TVn med OS 3.5 er veldig lett og bruke og TVn har de apper en trenger stort sett, bortsett fra HBO. Er spent på hvordan lysstyringen blir på 75″  da jeg har observert noe ujevnt baklys på 49 og 55″-dette vil bli veldig tydelig på 75″! Sortnivået lider også pga IPS panelet-så dette er ikke skjermen for mørk kjellerstue.  Bevegelsene kan bli bedre-men dette er en budsjettskjerm og til den prisen den nå har, så er den et meget bra kjøp slik jeg vurderer det.

Elkjøp:

Elkjøp sin TV   har jeg derimot skrevet blogg om tidligere.   En kort oppsummering er at dette er en veldig god LED-LCD skjerm, som jeg mener er bedre for folk flest enn f.eks «QLED fra Samsung» på vanlige TV signaler.

Denne skjermen er en av mine favoritt skjermer  for LED-LCD typen.

Grunnen til at jeg mener at MU8005 er bedre egnet på vanlig bruk, er at den ikke er så fokusert mot 4K HDR. Den er ca. like bra som  QLED på 4K  HDR-den har ca like mye lys og mangler litt på farge. På vanlig TV signaler så mener jeg at den er et minst like bra kjøp pga litt bedre sortnivå på de skjermer jeg har målt. QLED skjermene er litt lotteri hvor mye lysstyrke en får på 4K HDR, har målt fra 635 til 1400 nits (1500 nits spec). Har ikke opplevd denne store forskjellen på MU serien-de ligger på ca 900-950 nits ferdig kalibrert.

Skjermen har en veldig bra smart TV, solid byggekvalitet og programmerbar fjernkontroll! Til prisen den selges for i morgen er det vanskelig å se hvilken skjerm som blir et bedre kjøpt opp mot pris , så fremt du sitter ganske midt på skjermen. Siden denne skjermen har VA panel er den følsom for inn-synsvinkel.

Hvis sittestillingen i f.eks sofa er 120 grader på skrå i forhold til skjermen, så ville jeg sett på en skjerm med IPS panel fra f.eks LG, Philips m.fl.

Den treffer veldig bra på fargene og gir veldig naturlige bilder etter proff hjemme kalibrering.

Dette er en god allround skjerm til en veldig god pris i morgen!  Skal en ha noe klart bedre hvis en  er på Elkjøp, så ville jeg kikket på LG sin B7     Prisen er da nesten doblet og den har minst dobbelt så høy kontrast reelt og synbart bedre bilder på alt-men det koster!  Sony sin 9305 serie er også bedre LED-LCD men koster det samme som LG B7 OLED.

Lefdal:

Lefdal har Philips 32″ til en gi bort pris.  Har ikke kalibrert denne skjermen fullt ut-men har satt opp 4 serie hos kunde. Skjermen er en budsjett skjerm på godt og vondt. En får det en trenger, men ikke forvent perfekte bilder til denne prisen! Men en kan jo ikke trå feil med 32″ til 1495,-!

Som jeg skrev tidligere i dag så anbefaler jeg virkelig alle som kjøper Tv i morgen uansett pris å kjøpe hjemmeklagjøring for å hente ut potensialet i nyanskaffenlsen!

Mitt tilbud som gjelder hele uka er at jeg inkluderer ISF standard kalibrering (2495,-) i prisen på alle hjemmeklargjøringer uten at dette koster noe ekstra!  Jeg gjør kalibrering ved montering av Tv. Kravet er at TV er kjøpt i løpet av black week. Bestilling kan være fram i tid.

Dette var mine korte inntrykk av 3 skjermer som kommer på black week i morgen. Ny blogg kommer i morgen.

Happy Black Week!