Kalibreringsmannen

Om Kalibreringsmannen

Jeg heter Rune Overrein Lian. Er gift og har 2 barn. Driver nå på heltid med kalibrering som er lidenskapen min. Hobbyen har blitt til hovedjobben. Har utdanning og sertifisering innen både lyd -og bildekalibrering som 1 av 2 i Norge.

Tok lydkalibreringsertifisering i 2012 og er 1 av 2 i Norge som har HAA sin godkjenning for lydkalibrering av hjemmekino-rom. Tok mitt første ISF kurs i 2009 og for å konstant være oppdatert tok jeg videreutdanning innen bilde (ISF level II+) med ny re-sertifisering i februar 2015 som er høyeste sertifisering innen ISF kalibrering.

Er eneste Nord for Dovre som er ISF og HAA godkjent pr 25.08.2015.

Siden jeg har holdt på siden 2007 har både utstyret og kompetansen bygd seg gradvis opp slik at jeg i dag har meget proft utstyr og en meget god forståelse for hva som skal til for å få et godt bilde og god lyd! Siden jeg også kan levere og montere produktene er du som kunde garantert at du får maks ut av dine produkter da jeg utfører hele kjeden.

Det hjelper lite med verdens beste TV hvis ikke bilde blir kalibrert mot de rette standarder. Verdens beste høyttalere yter også dårlig hvis de bare blir tilfeldig plassert i et rom.

Firmabil

Siden jeg også tenker på Moder Jord, så har jeg en Citroen Berlingo Electric som firmabil. Denne bilen har vært rundt omkring i hele Midt-norge, så langt 35000 km. Som en konsekvens av dette er CO2-utslipp redusert med ca 5 tonn.

Så det monner å tenkte på miljø!

Inne i bilen er det spesialkonstruert innredning for å frakte TV´er opptil 65″ og 160cm eskelengde. Dette fører til at Din TV og andre produkter står helt trygt! Jeg bryr meg om produktene og vil at de skal komme trygt fram til deg som kunde.

Bildekalibrering

Hvorfor kalibrere? Alle TVer i standard innstilling er i dag feil innstilt. Dette skyldes at TVene er justert mot butikklys og ikke mot hjemme bruk. Derfor blir fargene for sterke og bildet blir både for mørkt og lyst samtidig, slik at en mister mange detaljer i bildet. Under en kalibrering[…]

Les mer

Lydkalibrering

Hva går lydkalibrering ut på? Lydkalibrering går ut på å få best og mest mulig korrekt lyd ut av høytalerne dine ut fra de forutsetnignen som ligger til grunn. Siden ingen rom er 100% like vil dette selvsagt bil tatt hensyn til under en lydkalibrering. Du vil merke stor forskjell[…]

Les mer

Montering

Ved montering kan jeg siden jeg har kunnskap om hvordan lyd og bilde blir best mulig ta hensyn til dette under montering. Hvis en høyttaler er montert helt feil så vil ikke lyden bli så bra som den kan bli samme hvor bra høyttaleren er eller hvor bra den blir kalibrert. Det[…]

Les mer