Hei igjen,

Da var vi kommet til 3 å siste del om salget i black friday. Denne bloggen omhandler Hifiklubben og Komplett  sine TV  tilbud på selve dagen.

Som i del 1 og 2 kommer jeg til å skrive kort om hver modell samt slå sammen størrelser av samme modell.Sony KD-65AF9 OLED-TV

Først ut ser Hifiklubben. 

Som nevnt i del 1 og 2 så bygger alle mine inntrykk på en modell på at den ferdig kalibrert.

Samsung

Felles for alle Samsung TV er at de ikke støtter Dolby Vision som jeg og mange mener er det beste formatet på 4K HDR. Samsung samarbeider med bla Panasonic om HDR10+ formatet-som er ganske likt på papiret men som har igjen å bevise dette med å være bredt tilgjengelig. Har enda til gode å få til å se sammen ligning mellom de i virkeligheten. Det er ihvertfall synlig forskjell på Dolby Vision og HDR som brukes idag.  Her er en Video som anbefales å se om forskjellen.

Hiklubben har 49Q6FN til 7990,- Som nevnt tidligere har jeg ikke kalibrert den så kan ikke si bastant hvordan den er-men jeg liker det jeg har sett sålangt. Den er bedre enn de billige modellene fra f.eks Samsung i 6 og 7 serien.

Videre så har vi 55NU8045 7990,- og 65NU8045 9990,-  og 82NU8005 Har satt opp og kalibrert 65NU8045 27990,-. Dette er en god mellom klasse+ TV til en fornuftig pris. Denne leverer gode bilder med fin skarphet og godkjent kontrast. Den vil fungere fint på både vanlig TV og 4K HDR. Den topper på ca 500-800 Nits(minst på 82″ og mest på 65″) i 4K HDR. Noe som er nok til å gi en 4K HDR opplevelse. Også på denne vil det være litt forskjell i reel kontrast mellom 55 og 65″ og 82″ og 82″ vil erfaringsmessig gi best kontrast og sortnivå men holde noe igjen på lysstyrke.

Samsung sine

55Q8FN 11990,-  og 65Q8FN 14990,-

Jeg har ikke sett på disse i år siden de har «falt imellom» Q7FN serien og Q9FN. Q8FN har dermed ikke fått like mye oppmerksomhet. Jeg sjekket denne modellen ifjor 55Q8FM 2017   og likte ikke at den helt tydelig var satt opp mot 4K HDR og ikke kunne møte vanlig TV(SDR)  standarder. Ifjor holdt jeg Q7 over Q8. Iår vet jeg ikke siden jeg ikke har sett den. Ifjor hadde Q8FM mer lys(150-200 Nits) på 4K HDR. Den har One Connect boksen.

Fungerer best i opplyste rom hvis du ønsker at sort skal holde seg sort siden det er side belyst LCD med Quantum Dots.

75Q7FN 24990,- har jeg ikke kalibrert. Jeg har kalibrert flere 55Q7FN og 65Q7FN og skrevet blogg om de og forskjellene mellom de.  Erfarings messig så vil 75″ har noe bedre kontrast. På papiret skal denne ha like mye lys som sine mindre utgaver. Dette vil si ca 720 Nits på 4K HDR ferdig kalibrert når den følger EOTF kurven best. Den kan gi mye mer lys når den går litt utenfor standard.

Hifklubben har også Samsung sin beste 4K TV på salg: 55Q9FN 17990,- og 65Q9FN 21990,-

Denne Tvn kjenner jeg bra etter å ha kalibrert 3 størrelser: 55, 65 og 75Q9FN. Jeg har skrevet to blogger om de. 1 for 75Q9FN-med tidlig soft(1026).  Da var jeg ikke helt fornøyd med bilde ytelsen særlig på 4K HDR.

Men Samsung tok tilbake meldingene til seg å kom med ny soft slik at når jeg kalibrerte 65Q9FN 2018 noe etter så var TVn en annen og bedre og ble friskmeldt.  Dette er nå et tilbake lagt stadium. Alle Tver har nå har den korrekte Soft (1104+) som gir langt mer korrekte bilder på 4K HDR.

Dette er en god TV som jeg mener er best i markedet i et lyst rom. Den har lite refleksjoner og veldig mye lys å ta av.  Den er også svært egnet på spill pga svært lav respons tid. Den fordrer at du sitter ganske midt på for å få best mulig bilde som alle(LED) LCD Tver med VA panel. Quantum dots gir skjermen fine farger uansett lysstryke.

Bildene er tatt på 75Q9FN. Som en så falmer fargene og kontrast når en er på ca 45 grader på siden.

Også disse skjermene har forskjellig ytelse på forskjellige størrelser. 55″ har maks ca 1200 nits(4K HDR). 65 har maks ca 1400-1500 nits(4K HDR) mens 75″ har ca 1600-1700 nits maks på 4K HDR. 55″ har ca 320 soner mens 65 har ca 480 soner og 75″ har ca 620 soner. 75″ har best sortnivå og har på den målt reel ANSI kontrast til ca 12200: 1.

Dette er utrolig bra på en LCD TV og ny rekord i LCD verden for min del.  De gir ikke helt sort  som en OLED i et mørkt rom-men har du litt lys på i rommet ser en ikke det. Skjermen lyser naturlig nok mer opp i det sorte på 4K HDR. Ansi kontrast på 4K HDR er ca 13900:1 på 75″. 55″ og 65″ utgavene ligger noe lavere i ytelser når det gjelder kontrast.  Tven kan ha utfordringer på mørke bilder. Så hvis du ser masse mørke filmer i mørkt rom eller sitter mye på skrå så ville jeg lest videre og særlig tenke på OLED som har begge deler.

 

Så var SONY sine skjermer.

De LCD skjermene som Hifklubben har fra Sony er bla : 49XF9005 8990,- 55XF9005 9990,- og 65XF9005 14990,-  Dette er en kanon TV til en svært god pris! Den har ekte bakled noe som gir bedre kontrast enn en side led TV som f.eks Samsung sin Q7/Q8FN seire. Klart anbefalt kjøp. Støtter Dolby Vision.

Sony KD-75ZF9 UHD-TV

 

Sony sine 65ZF9 22990,- eller 75ZF9 37990,- Har jeg tilgode å se på. Men jeg har skrevet om forrige modell og denne skal være bedre! Det sier ikke lite. Denne har bedre innsynsvinkel noe som er en kjærkommen oppgradering fra forrige modell ZD9 som jeg mener var en diamant av en LCD TV. ZD9 serien var og er helt rå med tanke på korrekte bilder sammen med masse lys hvis en ønsket dette.  Venter spent på min første ZF9! Støtter Dolby Vision.

Så kommer vi til det som mange mener er den beste OLED pr nå: Sony sin 65AF9 2990,- . Jeg har skrevet om 55/65 AF8 serien som er til salgs hos flere andre aktører-AF9 serien er den nye toppmodellen med LG sitt 2018 panel. Utfra andre tester er denne TVn enda bedre enn AF8 som jeg har skrevet om nedenfor:

Som jeg skrev i tidligere blogger i uka så er dette av mine absolutte favoritt skjermer. Dette er referanse skjemer som leverer utrolig gode bilder ferdig kalibrert! De er bitte litt bedre enn LG på bevegelse og kan gi enda mer korrekte bilder.

AF9 har 2018 panel og mulighet for like mye lysstyrke som LG og Phillips. Den har også en meget bra tone mapping noe som gir veldig naturlige bilder.

Det er ikke uten grunn at Sony sin 30″ OLED blir brukt som referanse skjerm i film studio. Sony kan bilde siden de har hele «kjeden» fra kamera, filmstudio til Kino med  PJ og TV så snurr film og nyt!

Dette synes på slutt resultatet. En blir ikke «blåst bak stolen» av masse farger og kontraster men bildene er veldig naturlige samt behagelige å se på ilag med bevegelsene som er sømløse. Begge er klart anbefalte kjøp iforhold til pris. Som alle Sony toppmodeller  har de  Dolby Vision og bra formatstøtte.

Dette var det jeg fant på nettsiden hos Hifiklubben.no  Glad at de har disse Sony skjermene som jeg spent venter på å ta få tatt. Da Sony bruker å levere varene uten å skryte av det like mye som noen andre aktører har en tendens til.

Da er det Komplett sin tur:

De har en hel masse Tver (27) på salg. Jeg kommer derfor til å linke til hva jeg tidligere har skrevet for at bloggen ikke skal spore helt av i lengde. Jeg trekker derfor frem mine favoritter som jeg mener er gode kjøp opp mot hva andre konkurenter har.

Samsung sin 55-75Q9FN står det om litt lengre opp i denne bloggen.

Samsung sin 55-75Q7FN  har jeg skrevet om tidligere i del 1 og 2.

LG sine 55C8 12990 og 65C8 23990 OLED er ikke mye dyrere enn sine mindre Brødre i B8 serien. For denne lille pris differansen så ville jeg sterkt vurdert C8. Se om tale om LG OLED i tidligere blogger.

Sony sin X9005 serie står det om ovenfor.

Philips 65" UHD LED SmartTV 65PUS8503/12 TV-erKomplett har en masse Philips modeller på salg. Her vil jeg trekke frem 8503 serien.  Jeg har testet 8303 serien og den leverer veldig gode bilder kombinert med bra innsynsvinkel pga IPS panel. Dette vil derfor være en god allround TV så fremt du har på lys i rommet.

 

Philips 6703 serien har jeg ikke sett på. Men dette er budsjett Tver som leverer OK bilder til en bra pris.

Philips 7803 serien har jeg heller ikke sett på. Disse har VA panel utfra min informasjon og bør derfor kjøpes hvis du sitter mest mulig rett på. Jeg har kalibrert 7363 og den leverer litt bedre bilde ytelser enn Samsung sin NU71XX serie som jeg skrevet om i tidligere blogger.

Samsung NU6025 serien har jeg skrevet om i tidligere blogger.

Sony sin 8596 seire har jeg ikke inngående kjennskap til men på 85″ så er det bak belyst og dette vil gi bedre bilder enn side belyste Tver.

LG UK6300/6500 er budsjett Tver som jeg har skrevet om i tidligere blogger.

Jeg avslutter bloggen nå.

Husk som alltid er det bare å ta kontakt hvis du ønsker å hente ut potensialet av din TV.