Hei,

DEL 2: 

Her kommer del 2 av  Black friday 2018. Denne tar for Power.   Elkjøp står i Del 1.

Jeg ser nå at flere aktører sliden slipper priser e kl 00.01. Jeg velger å kjøre disse i DEL 3 som kommer iløpet av morgen dagen. Dette for å få ut DEL 2 før butikkene åpner 07.00. Komplett  og Hifiklubben kommer derfor iløpet av morgen dagen.

Ser at flere aktører kjører mange av de samme TV modellene i de samme størrelser f.eks 55″ og 65″.

Først ut i del 2 har vi Power som har 9 modeller.  Så det så ut til å stemme at de også har holdt litt igjen tidligere i uka. Noen modeller er senket kraftig i pris også de som har gått tidligere.

Husk at alt det jeg skriver om nedenfor bygger på ferdig kalibrerte skjermer 

Her kommer Power: 

Først ut er en svært rimelig skjerm fra FINLUX. 55 til 3490,- Denne skjermen aner jeg ikke noe om da jeg ikke har sett den. Sikkert grei TV på vanlig TV og kun det. Ikke forvent super bilder. Men veldig mye TV for pengene det er det!

Først ut tar Samsung modellene sine modeller og vi starter med de billigste 65NU6025 og 75NU7105

Felles for alle Samsung TV er at de ikke støtter Dolby Vision som jeg og mange mener er det beste formatet på 4K HDR. Samsung samarbeider med bla Panasonic om HDR10+ formatet-som er ganske likt på papiret men som har igjen å bevise dette med å være bredt tilgjengelig. Har enda til gode å få til å se sammen ligning mellom de i virkeligheten. Det er ihvertfall synlig forskjell på Dolby Vision og HDR som brukes idag.  Her er en Video som anbefales å se om forskjellen.

65NU6025 til 6777,-  og 75NU7105 til  13990,- Som nevnt har jeg tidligere sett på 65NU7105  . Dette er begge i budsjett serien til Samsung TV og det er tydelig at Samsung har spart penger der hvor de kunne.  Til og med fjernkontrollen er en gammel kjenning. Mangler bla Blåtann for lyd. Jeg har ikke sett på 6025 men den jeg mest sannsynligvis et lite hakk nedenfor 7105 igjen. Men mye bilde for pengene det er det. Ser at Power er litt rimeligere på nett.

Det er viktig å være klar at forskjellene som jeg skrev om i 55/65Q7FN bloggen  med tanke på reel kontrast også gjelder for denne modellen. 65NU6025 vil ha synbart og målbart «blassere» bilde enn 75″ rett og slett fordi at 75″ har bedre sortnivå og noe mer lys. 65NU7105 hadde maks kun 200 nits på SDR og 250 nits på 4K HDR. Jeg vet ikke hva 65NU6025 vil ha men ikke mere ihvertfall. Dette er derfor IKKE tvn hvis du vil bruke den på 4K HDR eller i en lys stue.

65NU6025 vil med stor sannsynlighet  ha enda mindre lys enn 55NU7105 og da begynner skjermen å ikke bli anbefalt i en lys stue.  75NU7105 vil ha litt mer lys men fremdels ikke gå over 300 nits. Til vanlig TV fungerer Tvn fin fint-men ikke en lys stue. Da ville jeg sett på andre Tv som f.eks TCL sin PD660 som har bedre kontrast og bedre sortnivå.  Jeg vil også anbefale å legg i litt mer å kjøpe de andre Tver som er på black friday som kommer nedenfor. Det er slik at en får det en betaler for en TV sånn stort sett ihvertfall. Det finnes selvsagt unntak men jeg mener at disse Samsungene ikke hører til disse unntakene. De er helt greie til sitt bruk og yter bra iforhold til prisene de har nå.

Power kjører 65Q7FN til 9990,- 

Dette er en veldig bra pris såvidt jeg kan bedømme for denne TVn. Jeg ville heller kjøpt denne over  Elkjøp med 65Q6  9990,-  . Dette er også en LED-LCD Tv med led side belysning med Quantum dots=QLED.  Jeg har skrevet blogg om denne TVn tidligere.  Dette er en god TV og klar forbedring fra 2017 modellen. Til å være kant LED-LCD er sortnivået bra. Men vi er fremdels langt unna helt sort som OLED har. Veldig kjekt med One-connect boksen og dekormodus. Fin fin smart TV og enkel i bruk. SAMSUNG 55" 4K UHD QLED TV QE55Q7FNATXXC

Dette er en betydelig oppgradering fra de rimelige 6 og 7 seriene i 65″. Du får mye bedre bilder for et lite mellom legg. Masse farger-bedre bilder og mulighet for mye mer lys på 4K HDR.  TV har  bla 4 HDMI+sikkelig fjernkontroll og en bedre TV rett og slett med bla 100HZ. Klart kjøp anbefaling iforhold til pris. Kan ikke se direkte konkurrenter til samme pris eller lavere i 65″.

 

 

Til slutt fra Samsung hos Power kommer de Tvene som har satt Samsung tilbake i  Hi-end segmentet i 2018. 

65Q9FN 21990,- og 75Q9FN   34990,

Denne Tvn kjenner jeg bra etter å ha kalibrert 3 størrelser: 55, 65 og 75Q9FN. Jeg har skrevet to blogger om de. 1 for 75Q9FN-med tidlig soft(1026).  Da var jeg ikke helt fornøyd med bilde ytelsen særlig på 4K HDR.

Men Samsung tok tilbake meldingene til seg å kom med ny soft slik at når jeg kalibrerte 65Q9FN 2018 noe etter så var TVn en annen og bedre og ble friskmeldt.  Dette er nå et tilbake lagt stadium. Alle Tver har nå den korrekte Soft (1104+) som gir langt mer korrekte bilder på 4K HDR.

Dette er en god TV som jeg mener er best i markedet i et lyst rom. Den har lite refleksjoner og veldig mye lys å ta av.  Den er også svært egnet på spill pga svært lav respons tid. Den fordrer at du sitter ganske midt på for å få best mulig bilde som alle(LED) LCD Tver med VA panel. Quantum dots gir skjermen fine farger uansett lysstryke.

Bildene er tatt på 75Q9FN. Som en så falmer fargene og kontrast når en er på ca 45 grader på siden.

Også disse skjermene har forskjellig ytelse på forskjellige størrelser. 55″ har maks ca 1200 nits(4K HDR). 65 har maks ca 1400-1500 nits(4K HDR) mens 75″ har ca 1600-1700 nits maks på 4K HDR. 55″ har ca 320 soner mens 65 har ca 480 soner og 75″ har ca 620 soner. 75″ har best sortnivå og har på den målt reel ANSI kontrast til ca 12200: 1.

Dette er utrolig bra på en LCD TV og ny rekord i LCD verden for min del.  De gir ikke helt sort  som en OLED i et mørkt rom-men har du litt lys på i rommet ser en ikke det. Skjermen lyser naturlig nok mer opp i det sorte på 4K HDR. Ansi kontrast på 4K HDR er ca 13900:1 på 75″. 55″ og 65″ utgavene ligger noe lavere i ytelser når det gjelder kontrast.  Tven kan ha utfordringer på mørke bilder. Så hvis du ser masse mørke filmer i mørkt rom eller sitter mye på skrå så ville jeg lest videre. Klart anbefalt kjøp til disse prisene. Samme pris som Elkjøp.

Power har også en skjerm jeg skrev om i gårsdagens blogg på salg imorgen:

LG sin 65SK9500 har jeg ikke sett på men jeg har målt lillebroren 55/65SK8500 og de har delvis imponert meg. Dette er en TV som kombinerer, fine farger med god innsynsvinkel pga IPS panel  og bak-led med dimming. Dette gjør at skjermen har mulighet for å styre bilde bra og gi mye lys(1200 nits+) og fine bilder på 4K HDR hvis en ønsker dette ferdig kalibrert. Veldig god format støtte inkl Dolby Vision. Sortnivået er svært bra til IPS panel å være-men vi snakker naturlig nok ikke helt om OLED-men vil kalle det en “mini OLED” pga de fine fargene og god innsynsvinkel.

Bør brukes med noe lys på i rommet.  Men denne TVn vil fungere fin fint i de alle aller fleste hjem. Svært godt kompromiss til en god pris.

 

 

Hvis du vil ha kombinasjonen av bra bilde med fine farger uansett vinkel perfekt sortnivå dvs HELT sort og strengt tatt  «nok» lys(600-900 nits) i et mørkt rom på 4K HDR så les videre om OLED skjermene som er på salg fra SONY og LG

Her kommer LG sine OLED:

Først litt om hvorfor jeg er så tilhenger av OLED generelt:

På alle OLED så er sort sort. Dette gjør at en får fyldigere farger på en OLED. Jeg sammenligner dette med grunnmuren i et hus(sort). Hvis du ikke har sort farge så hjelper det ikke hvor mye du bygger på opp muren(lysstyrke,farge) det hjelper bare så mye-en del men perfekt sort er grunnlaget for å få fyldige farger så enkelt er det! Når en itillegg kan gjøre dette på hver enkelt pixel (8,3 millioner) så blir bildet ganske så magisk og må oppleves!

LG har full format støtte på alle sine OLED inkl Dolby Vision. Meget gode kalibrerings muligheter.

55B8 11990,-

Power kjører en enda lavere pris enn Elkjøp på 55B8. Nytt fra 7 serien til 8 serien er nytt panel som gir mer lys og er enda jevnere og de har også gjort flere endringer på kalibrering med mulighet for Auto kalibrering.  Bildene er litt bedre-men jeg tviler sterkt på om det er nok til at en bør bytte hvis du sitter på en 6 eller  7 serie.

Så stor er ikke forskjellen.. Men hvis du vil ha 55″ og lurer på om du bør kjøpe OLED eller LED-LCD(QLED) så vil jeg klart si at OLED gir det beste bilde. De eneste LCD skjermene som er litt i nærheten på sortnivå og lavere i pris er Sony sin 55XF9005  og Samsung sin 55Q9FN.

Så klar kjøps anbefaling på LG 55B8 OLED!

Jeg har ikke målt forskjeller i at de rimelige OLED ikke har like bra sort f.eks. Alle OLED har 100% perfekt sortnivå uansett pris er min erfaring. Det kan være noe forskjell i maks lysstryke på 4K HDR fra TV til TV-men de fleste B serien i år ligger på ca 800 nits 10% vindu.

Det er forskjell på bildebehandlig mellom B og C-W serien-har ikke sammenlignet dette i praksis nøye men av det jeg har sett så vil jeg si at du får over 95% av ytelsen til de større modellen i B serien vs C-W serien.

En kan oppnå svært korrekte bilder etter kalibrering.

55B8 er min OLED Budsjett favoritt.

SONY OLED 

Power har også SONY sin AF8 serie i 55AF8 13990,- og 65AF8 24990,- 

Som jeg skrev i tidligere blogger i uka så er dette av mine absolutte favoritt skjermer. Dette er referanse skjemer som leverer utrolig gode bilder ferdig kalibrert! De er bitte litt bedre enn LG på bevegelse og kan gi enda mer korrekte bilder. De har ikke like mye lysstyrke på 4K HDR som LG pga 2017 panel og kjører Anroid smart TV med en «gammel fjernkotroll».

Det er ikke uten grunn at Sony sin 30″ OLED blir brukt som referanse skjerm i film studio. Sony kan bilde siden de har hele «kjeden» fra kamera, filmstudio til Kino med  PJ og TV. Snurr film!

Dette synes på slutt resultatet. En blir ikke «blåst bak stolen» av masse farger og kontraster men bildene er veldig naturlige samt behagelige å se på ilag med bevegelsene som er sømløse. Begge er klart anbefalte kjøp iforhold til pris. Begge har Dolby Vision og bra format støtte.