Hei,

Her kommer en kort blogg om noen Tver som er på tilbud imorgen på SINGLES DAY 2018.

Dette er jo en dag som er noe ukjent i Norge enda men Elkjøp satser på den! Den ligger litt i «skyggen» av Sort fredagen 23 November.

Det er noen fine tilbud for de som kjøper TV utfra det jeg kan se.

Alle Tver  som jeg skriver blogg om bygger på at Tvene er ferdig maks kalibrert før jeg vurderer bilde ytelsen.  Jeg har ikke sett alle Tver som er på salg i morgen men de fleste.

Philips 55OLED 803

For de som ønsker 55″  OLED så har prisen på Phillips 55OLED803 sunket til 13995,- Jeg har skrevet om denne i bloggen-klikk på linken. Dette er den OLED som jeg har målt mest lysstryke og smell i bilde sålangt 450 nits på SDR og 900 nits(2,5%) på HDR!  Den har ambilight og gode bilder med litt ekstra «krydder» iform av skarphet og styring av bildet.  Det som jeg synes er synd er at den ikke har HDR kalibrering. Men den har fått på plass full verdig CMS og får meget gode bilder etter kalibrering både på vanlig TV(SDR) og 4K HDR.  Sitter dere på skrå så vil denne TVn fungere fin fint med sin perfekte inn synsvinkel. Det er et minus at den ikke støtter Dolby Vision.

 

LG 65C8 OLED 

Hvis du ønsker 65″ OLED så er LG sin 65C8 til 24990 et veldig bra alternativ. Denne har også LG sitt siste panel sammen med Philips 803.

 

Jeg har ikke fått skrevet ferdig mine inntrykk men utfra det jeg har sett så langt så leverer den ganske så lik ytelse soLG 65" 4K UHD OLED Smart TV C8 OLED65C8m Philips 803 med tanke på f.eks lysstyrke på 4K HDR. En god Tv med få svakheter. Stort pluss i min bok at LG 65C8 har den beste format støtten inkl Dolby Vision som pr nå er best på 4K HDR-punktum! Veldig gode bilder etter kalibrering og mer korrekte bilder på 4K HDR enn Philips OLED803 serien.  Til prisen på 24995,- så vet jeg ikke om ikke bedre 65″ i total pakke med god innsynsvinkel og helt perferkt sortnivå. Skal du har mer lysstyrke i et veldig lyst rom så er Samsung sin 65Q8DN eller 65Q9FN   Disse skjermen fordrer at du sitter ganske midt på da de er ganske følsomme for side innsyn.  Har skrevet blogg om 65Q9FN.  Samsung støtter ikke Dolby Vision på noen modeller noe som er synd.

 

 

 

Samsung 65MU6475 LED-LCD 

Samsung sin 65MU6475 et svært godt valg! Dette er en 2017 modell med svært gode bilder mot pris. Jeg har kalibrert flere av de og de kan få svært gode farger og bilder etter kalibrering. Praktisk fjernkontroll som kan styre det meste og god innsynsvinkel men noe svak kontrast pga IPS panel. Så denne TVn er ikke rette valget i et rom uten lys-da vil manglende sortnivå bli vel synlig. Denne TVn kostet mye mer når den kom! Fin smart TV. Minus for manglende Dolby Vision støtte.

 

Samsung 75NU7105 LED-LCD 

Hvis du ønsker rimelig 75″ så er Samsung sin 75NU7105 et OK valg til 14995,-. Dette er egentlig en 6 serie med 7 serie merke på. Det er tydelig at Samsung øker forskjellene modellene imellom-denne modellen er rimelig strippet for utstyr-særlig til å være «7 serie» . Når jeg testet  65NU7105 så fikk jeg kun 240 nits på 4K HDR-dette er for lavt og jeg ville lagt i litt mer hvis du ønsker smell i bildet på 4K HDR! Til det har denne skjermen ikke nok lys ganske enkelt. Ser du kun vanlig TV(SDR) og har god lys kontroll så vil denne skjermen fungere fin fint.  Jeg anbefaler dog å legge i litt mer å heller kjøpe en dyrere skjerm eller kjøpe en bedre 65″. Den er vel strippet er min mening. Mangler Dolby Vision

75Q8DN LED-LCD med quantum dots. 

Hvis du dobler prisen så får du en potensiell råtass av en skjerm! Samsung sin 75Q8DN skal være en ned skalert Q9FN med mindre soner og uten one connect boksen. Ser det står kant-led under spec men mener at denne skal være ekte FALD(bak belyst) LED- LCD skjerm. På store skjermer så vil generelt bak led gi bedre bilder kort og godt. Du vil få mer lys og langt bedre bilder ganske enkelt-dette vil være lett synbart. Denne vil spise 75NU7105 til frokost hvis du ser 4K HDR. Den vil ha langt mer lys og farge-ganske enkelt du får hva du betaler for iform av en bedre TV. Mangler Dolby Vision

82Q6FN LED-LCD med quantum dots. 

Ønsker du en sikkelig SVÆRT TV så er 82Q6FN  tingen. Jeg har enda til gode å se på den fult ut. Jeg skrev blogg om 75/82 MU7005/8005 serie fra 2017.   

Jeg misstenker at 82Q6FN er mer lik enn ulik  82MU7005 utfra min erfaring.  Siden den har mer Quantum dots så vil den har mer farger. 82MU serien leverte et gigantisk bilde av god kvalitet.  Skal du ha bedre bilde ytelse så må du ned i størrelse som f.eks 75Q8DN som jeg skrev om ovenfor. Mangler Dolby Vision.

Dette ble en kort oversikt. Som vanlig kommer jeg med blogg hver dag i black week fra de forskjellige butikkene.

Som alltid anbefaler jeg at alle Tver blir kalibrert hjemme(fra 1695,-)  i din stue for å hente ut potensialet og at du skal få et så tilpasset og behagelig Tv opplevelse som mulig.

Da venter jeg spent på tilbudene som kommer i Black Week!