Hei,

Da var vi kommet til tirsdag og  de store kjedene har vist hva de selger de nærmeste dagene.   Komplett åpner ikke sine priser for tirsdag før e kl 00.01 og da sover jeg. Hifi klubben ser ut som venter til Torsdag og smelle til på selve Black Friday. Denne bloggen fokuserer derfor på Power og Elkjøp.

Jeg prøver å gjøre disse bloggene litt enklere. De som ønsker mer teknisk kan gå inn på linkene til bloggene som ligger i teksten.

Elkjøp:

Her er det Samsung 55Q8FN og 65Q8FN 2018 som gjelder. Jeg har ikke sett på disse i år siden de har «falt imellom» Q7FN serien og Q9FN. Q8FN har dermed ikke fått like mye oppmerksomhet. Jeg sjekket denne modellen ifjor 55Q8FM 2017   og likte ikke at den helt tydelig var satt opp mot 4K HDR og ikke kunne møte vanlig TV(SDR)  standarder. Ifjor holdt jeg Q7 over Q8. Iår vet jeg ikke siden jeg ikke har sett den. Ifjor hadde Q8FM mer lys(150-200 Nits) på 4K HDR men dårligere bilder på vanlig TV igjen.Mye lys og side led er ikke verdens beste kombinasjon. Her vil bak-led LCD gi et bedre bilde kort og godt. Synd at dene skjermen ikke støtter Dolby Vision ilikhet med alle Samsung skjermer.

Prisen er veldig bra så hvis den er like bra som Q7FN så er det et bra kjøp-men personlig ville jeg heller kjøpt en LED-LCD med bakled som har bedre sortnivå å kontrast. Her er Samsung sin 55/65Q8DN eller 55/65Q9FN alternativ eller Sony sin 55X9005/65X9005 som også støtter Dolby Vision.

Alle disse Tvene jeg nå har nevnt har snever innsynsvinkel og nytes best rett forfra.

Forfra på 65Q9FN og side innsyn ca 45 grader på 65Q9FN

Skal en sitte på siden over 20 grader så vil jeg sterkt anbefale å se på OLED fra f.eks: Sony sin AF8 (Dolby Vison) , Phillis sin 803/873 (-ikke dolby Vision blogg 803 og 873) eller en av LG sine OLED B8,C8 (best format støtte inkl Dolby Vision). En «Dark horse» er LG sin SK8500/9500 serie som kombinerer god innsynsvinkel, bak-led LCD og mulighet for mye lys(har målt over 1200 nits på 4K HDR).

Hvis du ønsker å få ut potensialet på din TV og du kjøper den hos Elkjøp i Trondheim så husk å spørre etter Proff hjemmeklargjøring. 

Power: 

Utfra nettsiden så kan jeg ikke se spesifikke modeller kun for morgen dagen ikveld når jeg nå skriver denne bloggen. Jeg skrev om flere modeller som går hele uka igår:

Sony sin 65X9005 er svært kapabel LED-LCD som ligger rett under toppmodellene  i ytelse.  Dette er en KANON TV! I min bok har denne bedre bilder enn f.eks Samsung 65Q7FN pga at den er ekte bak-led. Dette gir en helt annen dynamikk(kontrast) særlig på 4K HDR. Dårlig innsynsvinkel. + for Dolby Vision støtte.  Svært bra kjøp!  Denne går hele uka.

Fra Samsung så har Power 65Q7FN. Denne har jeg nettopp skrevet blogg om. Dette er en bra TV som har gode Tv bilder. Synlig forbedring fra ifjor. Kjekt med One-Connect som gir en svært diskre montering. Sitter du i mørkt rom vil en Sony X9005 være bedre ganske enkelt.  65Q7FN er også følsom for side innsyn som Sony skjermen. Ingen Samsung skjermer støtter det beste 4K HDR formatet Dolby Vision. Dessverre lite å se til HDR10+ enda. Går hele uka.

Power har også LG sin 55SK8100  . Dette er en LCD med gode farger  og  god innsynsvinkel men  mangler bak led soner med lokal dimming Svakt sortnivå opp mot de beste LCD Tvene. Går hele uka. God format støtte og fin pris. Fin Smart TV.

 

 

 

 

Bare husk at når jeg bedømmer Tver så er alle kalibrert korrekt og står ikke i butikk modus i butikk som jeg mener det er umulig å bedømme en Tv utfra.

 

Er spent på om det kommer noen toppmodeller inkl OLED på tilbud iløpet av uka. De som fikk kjøpt Sony 55AF8 OLED idag har gjort et kupp slik jeg bedømmer det.

Alle som har fulgt med meg vet at jeg er «svak» for OLED. Dette skylles kombinasjonen av sortnivå, farge gjengivelse og perfekt innsynvinkel.

Dette var alt for ikveld. Mer kommer imorgen.