Hei,

Det nærmer seg Black Friday og  jeg kommer som vanlig til å skrive blogg om aktuelle TV modeller.

I den forbindelse har jeg et meget bra tilbud på proff hjemmeklargjøring, hvis du kjøper ny TV i løpet av kommende uke hos Elkjøp som jeg samarbeider med.

Alle som kjøper proff hjemmeklargjøring (bord 2995,-/vegg 3495,-) i løpet av Black week får inkludert ISF kalibrering(2695,-) i prisen. Hvis du kjøper  TV med proff  hjemmeklargjøring direkte i  butikk neste uke, så finner du et tidspunkt som passer for deg direkte når du er i butikken.  Det viktige er at bestilling blir lagt inn i løpet av neste uke. Levering/kalibrering og montering kan være frem i tid.

I denne bloggen skal jeg skrive hva som er forskjellen på vanlig hjemmeklargjøring og proff hjemmeklargjøring.

Hvis du går inn på nettsiden min så kanskje du har lagt merke til at jeg tilbyr hjemmeklargjøring av TV på bord og vegg under bestilling på nettsiden min: Den siste tiden har jeg hatt 2 typer: vanlig hjemmeklargjøring og proff hjemmeklargjøring.

Jeg gjør dette i samarbeid med følgende butikker i Trondheim: Elkjøp Tiller, Elkjøp Lade Megastore   og Elkjøp Tillerbyen.   Alle Tver har godt av å få utført hjemmeklargjøring uansett prisklasse og størrelse.

Jeg vil i denne bloggen forklare hva som inngår i denne tjenesten som jeg mener at alle som kjøper Tv virkelig bør ha, for å være sikker på at TV yter det den skal og at den blir korrekt montert enten på bord eller på vegg. Kan vel også si at du slipper noe  frustrasjon. Du vil som bonus få det beste bilde som TV er i stand til å gi hjemme i din egen stue med en proff hjemmeklargjøring.

Hvorfor proff hjemmeklargjøring av TV?

Det å sette opp en ny TV 100% korrekt er i dag en langt mer omfattende jobb enn de fleste er klar over. Det er ikke bare å sette inn strøm og tur og kjør så går ting helt bra, slik det var for 10 år siden. Ja TV vil fungere, MEN du vil garantert IKKE få hentet ut potensialet av den.

Av denne grunnen så har jeg 3 kunder maks pr dag, da jeg faktisk bruker så lang tid for å få satt opp TVer helt korrekt. Hvis jeg f.eks har 2 vegg montering og 1 på bord iløpet av 1 dag så er det ikke sikkert jeg rekker dette på fastsatte tider pga arbeidsmengde. Har hatt mer enn en kunde som har vært overrasket hvor mye jobb det faktisk er å sette opp en TV fullt opp.

Jeg bruker fra 3 til 7 timer pr kunde totalt på en proff hjemmeklargjøring. Dette etter hvor mye jobb som skal utføres. Første runde tar 1-4 timer, så kommer runde 2 med kalibrering som også tar noen timer. Dette er hovedforskjellen på vanlig hjemmeklargjøring og proffutgaven med runde 2 som kun dreier seg om kalibrering av TV for å hente ut potensialet.

Du som kunde har 2 valg som alle er inkl frakt av TV fra butikk hjem til deg og montering og TV på bord eller på vegg. Prisene er 2995, for TV montert og kalibrert på bord og  3495,- montert og kalibrert på vegg. Disse prisene er faste priser uavhengig av tidsbruk. Det er  tillegg  a 500 kr i pris for TV større enn 70″ da jeg da må leie bil.

Alle Tver jeg frakter står sikkert stroppet fast rett opp og ned i spesiallaget innredning for frakt av TV opptil 65″  i min Citroen Berlingo. Store Tver SKAL stå under frakt-dette sier samtlige produsenter. Grunnen til dette er at TVene kan knekke og få ødelagt bilde som resultat hvis de får slag/for stor belastning når de ligger over ujevn vei.  Når TV står så tåler TVn langt mer. Jeg trenger bærehjelp på Tver over 46″ siden jeg jobber alene også ved montering.  Egne priser gjelder også og hvis du vil ha koblet opp hjemmekino- satt opp TV bord m.m.

I en Proff hjemmeklargjøring så  henter jeg TV på butikken og kommer til avtalt tid, jeg monterer TV på bord 2995,-  eller vegg 3495,- utfra produsentens anvisninger.  Jeg sjekker alle Tver svært nøye når de blir montert for å være 100% sikker på alt er i orden.  Skulle det mot formodning være noe feil på TV fra fabrikk, så ordner vi det.

Jeg kobler til alt av utstyr (TV boks, Apple TV, DVD, BD m.m.) du har fra før, så fremt TV har tilkoplinger og jeg programmerer fjernkontroller når dette er mulig. Tv blir koblet mot Internett og programvare oppdatert-viser også hvordan smart TV brukes og vanlig bruk av TV blir gjennomgått. Det er her mange blir overrasket hvor mye muligheter  mange nye TVer har.

Det er jo f.eks kjekt å få 1 fjernkontroll som styrer alt. Dette er noe jeg etterstreber hvor det er mulig, da minst mulig fjernkontroller er noe alle ønsker. Jeg justerer bildet for vanlig bruk en stund før jeg kommer tilbake for runde 2 for kalibrering av bilde som jeg skriver mer om nedenfor. Grunnen til jeg særlig gjør dette på QLED og OLED er at de skal «kjøres inn»-dette for at kalibreringen som utføres skal vare lengst mulig uten forandring. Alle TVer forandrer seg i fargene mest i starten.

Jeg kan også ta med den gamle TVn din til resirkulering hvis du ønsker dette.

Kalibrering av bilde

Så kommer vi til det viktigste-kalibrering av bilde! Jeg justerer eller kalibrerer ALLTID hjemme hos folk. Dette gir selvsagt det beste resultatet da jeg kan ta hensyn til spesielle lysforhold og hvordan dine preferanser er når du ser på TVn din. Det er også forskjell fra TV til TV  i samme serie dette er grunnen  til at aldri vet hvilke verdier jeg skal legge inn i en kalibrering.  

Dette er min erfaring etter ha kalibrert X antall TVer hvor verdier er lagt inn fra før. Ikke 1 gang har jeg kunnet si til kunden at TV var “perfekt” med innlagte verdier.

Alle TVer jeg setter opp i en proff hjemmeklargjøring  blir kalibrert med  signalgenerator og probe, og hver kalibrering er unik. Hvis TV er ISF godkjent så vil jeg selvsagt låse kalibreringen. Full målerapport medfølger hvor alle målinger før/etter og med verdier for din Tv etter kalibrering medfølger.  Ønsker du en enda mer omfattende kalibrering, så er dette selvsagt mulig mot pristillegg som avtales i hvert tilfelle.

Når jeg er ferdig med kalibreringen så viser og forklarer jeg deg forskjellen før/etter kalibrering. Anbefaler alle å bruke Tv en stund for å bli vant til det kalibrerte bilde-hvis du ikke er fornøyd med bilde så ta kontakt! Jeg gir meg ikke før du ER fornøyd! Har også mulighet til å hjelpe over telefon som gratis utvidet hjelp. Alt dette  jeg har skrevet om ovenfor er inkl i proff hjemmeklargjøring.

Så derfor neste gang du kjøper ny TV, husk å bestille hjemmeklargjøring for å være sikker på å få ut potensialet av nyinvesteringen! Det som er litt artig synes jeg er at en rimelig  kalibrert TV har bedre bilde enn en ukalibrert Toppmodell-før evt kalibrering. Bilde ovenfor viser forskjellen på før/etter kalibrering. Gresset er vel grønt på bilde til venstre.

Husk at i Black week får du med en enda mer omfattende kalibrering (ISF kalibrering) når du velger Proff hjemmeklargjøring enn du gjør resten av året. Prisene er kun 2995 kr på bord og 3495 kr på vegg.