Hei igjen,

Da fortsetter jeg med blackweek under  dette spesielle året.

Jeg kommer til å skrive kort generelt om noen få TV modeller fra Elkjøp, Hifi klubben og Soundgarden. Det er så mange forskjellige modeller som er på tilbud, at jeg velger ut noen som jeg har sett på og således kan mene noe om.

Forrige blogg omhandlet Samsung. Denne bloggen omhandler andre merker  og da er det duket for OLED og nå er det black friday!

Alle Tver jeg skriver om i denne bloggen har veldig godt av å bli hjemmekalibrert tilpasset dine lysforhold og preferanser når de er brukt 1 mnd/100-200 timer. Grunnen til at jeg anbefaler at de brukes i minst 1 mnd først, er at alle skjermer forandrer seg i fargebalansen særlig de første timene før fargene stabiliserer seg.

Når en skjerm har satt seg i fargene vil en utført kalibrering være stabil i flere tusen timer – det vil si flere års vanlig bruk.

Dette er særlig viktig på OLED skjermer siden jeg har erfart at også sortpunktet kan flytte seg i innkjøringsperioden.  Mange OLED har derfor black crush dvs at sort er for sort når de er nye. Dette kan og bør selvsagt kaliberes bort!

For deg som sliter med begrepene, så anbefaler jeg å lese mine to siste blogger om hva en skal legg vekt på del 1 og del 2.

Her kommer en kort beskrivelse om hver enkelt TV. Det som er felles for alle disse OLED er at de alle kommer fra LG displays sin fabrikk. Men det ER forskjeller imellom de! Mens Puristen vil ha Sony eller Panaonic så er  LG er en fin mellom og spesielt god opp mot fremtiden og spilling. Mange vil like Philips bilde som har litt mer liv+ambilight.  Maks lysstyrke på 4K HDR varier fra ca  500(48CX-900(HZ2000) nits på disse. De følger EOTF kurven bra, særlig etter kalibrering.

Alle skjermen i denne bloggen HAR det klar med utbrette metadata formatet dolby Vision med «perfekt» innsynsvinkel med 8,2 millioner pixler som kan slåes av/på uavhengig av hver andre. Dette gir mer liv i fargene pga at kontrasten er «uendelig» siden sort er sort.

Her er en video som viser forskjellen: 

 

LG CX OLED 48,55, 65 og 77″

LG sin CX serie ligger fra ca 13000 kr opp til 40000 kr for 77″. Har sett på CX i 55 og 65. Uansett om du kjøper en av de rimeligere OLED skjermene, eller en av de dyrere, så vil du få uendelig kontrast. Dette er fordi sort er helt sort på OLED.  Kort fortalt, dette er en KONGE SKJERM til en bra pris som anbefales STERKT! LG CX 77 tommers 4K Smart OLED TV, 60 degree side view with infill image, OLED77CX6LA

Hvis du ønsker en sikkerlig god skjerm med over  60 HZ panel og bildebehandling så er LG sin 48CX absolutt verd å kikke nærmere på! Det finnes INGEN LCD/QLED skjermer uansett merke/pris  under 50″ med 100HZ/120 panel så vidt jeg vet.

Årets CX har enda renere bildet enn C9 fra i fjor. Den har også blitt enda bedre på bevegelse. Hvis du er gamer, så har mange kåret CX som årets spill TV.

Grunnen til dette er 4 HDMI med full HDMI 2.1 spec med  40Gbps  samt fungerende VRR i spillmodus. Alt i alt en super god skjerm som er framtidssikker. PS: Det er fult mulig å få en OLED til å fungere  i lyse rom så lenge den er kalibrert for det!

LG GX55,65,77 

Disse skjermene er like med CX med tanke på bildekvalitet og HDMI 2.1 m.m . Men de er laget for å monteres på vegg. Der er de rålekre med kun 2 cm fra veggen inkl veggfeste. Virkelig et smykke av en TV. Så i den sammenheng så blir ikke mer prisen fra CX så avskrekkene.

Nedenfor kommer kort omtale av skjermer som jeg IKKE har kalibrert omfattende. Jeg har vært borti forrige års modeller på disse modellene men må ta forbehold siden det alltid er noen småting som endre

s fra år til år.

Panasonic 55/65HZ2000.

Hvis du ønsker den beste TV uansett  så mener jeg at dette er DEN skjermen du MÅ kjøpe!

Jeg har kalibrert forrige års GZ2000 å ble lamslått over bilde ytelsen og lysstyrken den er i stand til! Disse skjermene er dyre men håndbygde og har så bra ytelse som det er mulig å hente ut med dagens teknologi med WRGB oled fra LG. Fargegjengivelsen er i referanse klassen og det er tydelig at Panasonic virkelig gir deg Hollywood i stua med denne!

Sony 55/65A85

Dette er sony sin rimeligste skjerm. Men den leverer veldig gode bilder i kjent Sony stil. Den har den beste bildebehandlingen med tanke på bevegelse. Har sett på AG8 som er en eldre modell med meget gode bilder særlig etter kalibrering. Anbefales så lenge du ikke er hardcore gamer.

Sony 55/ 65/77AG9

Disse Tvene tilhører Sony sin Master serien og det betyr referanse bilder kort og godt! Har kalibrert forrige modell AF9 å den leverte bilder av svært høy kvalitet. Hvis du ikke ønsker lydplanke er dette en TV du bør teste ut da Tvn har svært god innebygget lyd.

Philips 55/65OLED805 

Dette er årets modell av 8 serien fra Philips.  Her får du bilder med mer knasj og smell i i kjent Philips stil enn konkurrentene. Ambilight er også unikt for Philips. De er gode på bevegelse selv om de ikke har fått 120 HZ panel. . Den har f.eks Kun 1 minne for kalibrering. Tok 804 ifjor og den leverer bilder av høy kvalitet. Dette er ikke TVn for Gaming siden den kun har HDMI 2.0.

Dette ble en kort oversikt over noen få modeller. Årets black week har hatt veldig mange forskjellige TV modeller på salg. Så hvis du enda ikke kjøpt så har du fremdeles muligheten!