Hei,

Så var det tid for tirsdag kuppene fra de 3 butikkene: Power, Elkjøp og Lefdal.

Power:

Power har en 65 LG LED-LCD med IPS Panel som 75″. Dette sørger for like bilder uansett hvor de sitter å ser på TV sideveis-dette er en stor fordel for folk flest! Men hvis du skal bruke TVn i kjeller stue/mørkt rom så vil du lett se at sortnivået ikke er helt sort. Under vanlig bruk i opplyst stue er ikke dette et stort problem. Skjermen mangler noe på lysstyrke for skikkelig smell i bilde pga IPS panel-men leverer gode bilder etter kalibrering. LG skjermene med IPS panel gir svært naturlige bilder etter proff kalibrering hjemme! Den har fulle ISF menyer og opptil 20 pkt grå-skala. Dette gjør at en kan skredder sy kalibreringen.  Den har også LG sin smarte peke fjernkontroll noe som gjør TVn  bruker vennlig.  Fjernkontrollen kan programmers til å styre din TV boks, BD m.m slik at du får 1 fjernkontroll for alt.  Skjermen har full format støtte inkl Dolby Vision-en stor fordel i min bok.

Alt i alt en bra kjøp! Hvis du vil ha noe bedre sortnivå-men mer følsom for side innsyn og mer smell i bilde på 4K HDR? Da bør du vurdere en skjerm med VA panel og mer lysstryke f.eks Samsung sin 65MU8005, Sony 65X9005 eller gå helt opp til OLED TV f.eks LG 65B7 som er det beste TV under 30000 med stor margin i min bok.

Lefdal:

Lefdal klinker til med Samsung 82MU7005» til en veldig bra pris for en såpass stor skjerm!   Her en er test av 55″ utgaven i lyd og bilde.  Jeg har kikket på 7075 utgaven selv i 55″. Den gir gode bilder etter proff kalibrering hjemme med naturlige bilder. Det en god skjerm som ligger litt under MU8005 i bilde ytelse men et klart hakk over Samsung 6 serie igjen.

Særlig på 4K HDR vil dette være synlig. MU7 serie leverer ca 600-650 Nits ferdig kalibrert i 4K HDR modus. Jeg er spent på hvordan det går med lys lekkasje på en såpass stor skjerm med kun side belysning. Skal en slippe dette er det kun ekte bak led som gjelder. Hvis du vil ha den beste LED-LCD jeg vet i denne størrelsen så blir det Sony sin 75″  Har testet 55XE9305 å den er RÅ! Sony skyter ikke men i min bok er det den beste LED-LCD på markedet ganske enkelt. Så jeg ville sterkt vurdert å droppe 7″ for å få et bedre bilde dog til en høyere pris. Hvis skjermen skal vise mye 4K via f.eks Netflix så vil forskjellen være lett så se i Sony sin favør.

 

 

 

Elkjøp:

 

Jeg har ikke funnet noen TV på Elkjøp sin nettside så da blir det lite å skrive om!

Hvis noen lurer på noe før evt kjøp av disse Tver og andre Tver er det selvsagt bare å ringe på 90680964!

Ny kort blogg imorgen!