Kalibreringsmannen

Blogg

Bloggen

NÅ er det BLACK FRIDAY!!!

Da har jeg kommet til den egentlige Black Friday! Ser at de har noen enda bedre tilbud på noen skjermer! De har jo kjørt på med annonser hele uka og det kommer igjen noen “travere” fra tidligere i uka. De aller fleste TV som nå er annonsert har jeg allerede skrevet om. Utfra kunde avisene som ligger ut på nettet så er dette de modeller de har på fredag-det er meget mulig at flere modeller kommer. Det er jo nesten så jeg håper på at  Expert vil kjøre OLED på fredag utfra nettsiden men de 55/65 B6 står som ikke på lager på nettbutikken ihvertfall-prisene er lik Elkjøp/lefdal. Siden jeg skriver bloggen før midtnatt så vet jeg ikke noe om hvilke modeller.

Elkjøp har 55KS7005 til 9995,- Som jeg har skrevet tidligere på 65KS7005 er dette en meget god LED-LCD skjerm! Den har HDR støtte med mye lys og farger og mange apper og gode bilder. Rett og slett en god TV. Ulempen er innsynsvinkelen som fordrer at en sitter ganske midt på for å få de beste bildene. Det er ikke uten grunn at denne skjermen har vunnet tester-den er god!

De har også Samsung 78KS9005 som jeg har skrevet om tidligere når lefdal hadde denne til samme pris på dagstilbud. En veldig stor skjerm med gode bilder til en god pris! Denne Tvn har alt utenom ekte bak-led som 9505 har. Du får topp bildebehandling og veldig store og gode bilder. Den er buet med de ulemper det medfører-men buen har noe for seg hvis en sitter i rett avstand og midt på skjermen. Denne skjermen er mindre egnet hvis en sitter i en hjørne sofa-da vil bilde lide og bli blassere.

Lefdal har nå Samsung 78KS9505 toppmodellen til 49995,- som jeg også har skrevet om tidligere. Dette er så bra som LED-LCD er pr nå. Den har mye farger-god 4K HDR og meget gode bilder-en råtass av en TV.

De har også 50KU6075 til 4444 som veldig mye  TV for penga! Detter en rimelig 4K skjerm som er kapabel å levere supre bilder etter proff kalibrering. Den mangler som jeg har nevnt noe på smart TV biten og div utstyr. Men veldig god TV til symbolsk pris!

Expert har nå Samsung 55KS6645. Dette er en bua skjerm som jeg ikke har målt eller kalibrert-så jeg kan ikke uttale meg hvordan den er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bildekalibrering

Hvorfor kalibrere? Alle TVer i standard innstilling er i dag feil innstilt. Dette skyldes at TVene er justert mot butikklys og ikke mot hjemme bruk. Derfor blir fargene for sterke og bildet blir både for mørkt og lyst samtidig, slik at en mister mange detaljer i bildet. Under en kalibrering[…]

Les mer

Lydkalibrering

Hva går lydkalibrering ut på? Lydkalibrering går ut på å få best og mest mulig korrekt lyd ut av høytalerne dine ut fra de forutsetnignen som ligger til grunn. Siden ingen rom er 100% like vil dette selvsagt bil tatt hensyn til under en lydkalibrering. Du vil merke stor forskjell[…]

Les mer

Montering

Ved montering kan jeg siden jeg har kunnskap om hvordan lyd og bilde blir best mulig ta hensyn til dette under montering. Hvis en høyttaler er montert helt feil så vil ikke lyden bli så bra som den kan bli samme hvor bra høyttaleren er eller hvor bra den blir kalibrert. Det[…]

Les mer