Hei,

 

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg så har jeg en 55B6 OLED til salgs til 9995,- som står på bord som jeg har kalibrert alt som er mulig å kalibrere på! Som jeg har nevnt tidligere jeg vet ikke om bedre Tver enn OLED. Dette er også ekspertene i lyd og bilde enige i. Som nevnt på Tv2 Hjelper deg så får en ikke bedre bilder enn på OLED.  De leverer helt sort bilde kombinert med perfekt bilde fra siden-dette klarer ingen LED-LCD(QLED) å være i nærheten av.

Jeg vurderte å beholde denne skjermen selv og selge min Panasonic 60ZT60 Plasma og montere den på veggen og gå ned 5″.

Bilde på 55B6 OLED

Men siden jeg har små barn som tror Tvn er en stor touch skjerm med tilhørende trykking på skjerm gikk denne tanken fort ut av hodet. Jeg har ikke brukt denne skjermen selv på grunn av dette-jeg tør rett og slett ikke. Min Plasma har et eget glass foran selve panelet som beskytter veldig bra så jeg beholder min ZT60 en stund til. Denne 55B6 er en bedre TV rett og slett med  bla 4K, HDR og Dolby Vision. Den parkerer min ZT60 med tanke på bildeskarphet og lysstyrke kombinert med korrekte farger. Ved sammenligning så er de like men min ZT60 er mørkere pga lavere lysstyrke.

OLED vs ZT60

 

Slutt resultatet  etter full kalibrering av denne 55B6 er meget meget bra om jeg skal si det selv! LG bruker samme panel på årets 7 serie som denne 6 serien. Forskjellen fra B6 til B7 er bla mørkere filter foran skjermen og litt mer kalibreringsmulighet på f.eks Dolby Vision grovt sett. Bildekvaliteten er bedre på min 55B6 enn alle av årets OLED TV før de gjennomgår en lik kalibrering som denne skjermen har.

Det finnes ikke så veldig mange OLED ute til salgs ute og denne 55B6 er kalibrert fult ut av meg hjemme for vanlige lysforhold-det er det ingen andre som er. En kan ikke sammenligne mot butikk kalibrerte Tver. Denne Tver er langt mer omfattende og nøyaktig kalibrert for hjemme lysforhold.

Jeg har kjørt 20Pkt kalibrering på ISF natt+CMS, ISF dag (2pkt+cms), Spill 2pkt , Spill HDR 2pkt , HDR10(20 pkt) og Dolby Vision kalibrering(CMS). Dette er min mest omfattende kalibrering som tar 1 dag (5495,-).  Alle ISF minner er låst-dette sikrer at ingen uforvarende kan «slette» kalibreringen med litt trykking på fjernkontrollen.

Dette er en av de siste 55B6 OLED produsert i Mai 2017. LG hadde flere utgaver av panelytelser  iløpet av B6 serien sin levetid. De første B6 hadde lavere lysstryke på HDR/Dolby Vision og større farge avvik som måtte hentes inn ved kalibrering i hvitbalansen.

Denne har en panelytelse som er likt dagens 7 serie. Den klarer over 700 Nits på 10% ferdig kalibrert i HDR modus fra 1 sekund. De første B6 jeg kalibrert klarte ca 500-550 Nits i samme øvelse. Dagens B7-E7 ligger på ca 700-750 Nits ferdig kalibrert på HDR fra 1 sek likt dette eksemplaret av  55B6 OLED.

Dette eksemplaret av 55B6 hadde også en jevnere hvitbalanse fra fabrikk enn de første. De første hadde ofte for mye grønt i ganske stort omfang. Denne skjermen  hadde litt for mye grønt men lå under Delta 3 i avvik-noe som er et bra måling fra fabrikk. Etter kalibrering ligger den på 1 i snitt i hvitbalanse og referanse standard.  Full kalibrerings rapport medfølger.

Som alle skjermer jeg selger gir jeg 1 års bildekvalitetgaranti. Dette vil si at skjermen beholder denne referanse bildekvaliteten i minst 1 år.  I praksis så beholder den lik bildekvalitet mye mye  lengre!

Skal en få synlig bedre bilde enn på denne skjermen så må en kjøpe en Sony 55A1 OLED til 20995 iflg prisjakt 05.02.18 og bruke minimum 3695,- for å få like korrekte bilder som er litt bedre på skarphet og bevegelse dvs over 24000 kr. A1 bruker samme panel men Sony sin bildebrikke klarer å rense bilde bedre enn LG sin. Farge korrekt er lik etter kalibrering på begge.  Dette vil si at de ville sett like ut med tanke på hudtoner m.m  ved siden av hverandre. En ville sett forskjeller på skarphet og bevegelser. Hvis en sammen ligner med dagens 7 serie OLED så må en legge på full kalibrering til 5495,- for å få samme bilde kvalitet som på denne skjermen.

Så alt i alt mener jeg at den er heldig den som kjøper denne skjermen til den prisen jeg har satt. Bilde ytelsen er referanse standard.