Kalibreringsmannen

Blogg

Bloggen

Maks kalibrert 47″ LG med Chromecast med referanse bilder får nytt liv.

Hei,

 

Jeg fortsetter å gi Tver nytt liv. Denne gangen er det LG sin 47LD650 LCD TV 100HZ  som jeg først sjekket via å ta en en standard kalibrering 1695,-og var fornøyd-bildene var veldig bra Tv er helt iorden. Men jeg så samtidig at denne Tvn hadde enda større potensiale. Jeg tok derfor en full 10pkt+CMS+Spill kalibrering som koster 3695,-.  Dette tok flere timer men slutt resultatet var verd innsatsen. Denne kalibreringen er  inkl i prisen når jeg selger Tvn. Den er låst på ISF NATT og DAG på alle 3 HDMI innganger.

Når jeg skriver denne bloggen så står TVn står nå ved siden av min maks kalibrerte Panasonic ZT60 som er min referanse Tv. Bildene på denne LG er like bra med tanke på hudtoner m.m-anbefaler å se før kjøp. En får ikke slike naturlige bilder  på nye rimelige Tver fra fabrikk. Når jeg kjørte min mest avanserte fargesjekker med over 110 sjekk farger og har jeg 1 i snitt og 2.9 i maks(4,5 med 100% farge). Dette er resultater jeg sjelden ser selv i dag uansett hvilken ny tv etter kalibrering.    I praksis betyr  dette svært naturlige bilder-noe som er lett og se og bør sees før kjøp! Denne tvn egner seg både med sport/spill eller på et barnerom.

En tv fra LG som er ganske lik  denne idag med tanke på generell bildekvalitet er LG sin 49LH750  6995,- pr 26.08.2018. Denne må selvsagt kalibreres for 3695,- for å oppnå samme bildekvalitet som denne Tvn og da skjønner enn at prisen er svært konkurransedyktig mot ytelsen på ny tilsvarende Tv.

Tvn i seg selv har 3 HDMI hvor alle er kalibrert på ISF natt/dag og spill. Jeg sender med en Chromecast siden Tvn sin innebygde smart Tv er utdatert. Med ny Chromecast så kan du se på netflix,youtube m.m på denne Tvn og den blir oppdatert til dagens smart krav-dette er inkl i prisen.  Har også original eske på denne Tvn som står på dreibar bord fot.

Full kalibrerings rapport medfølger selvsagt. Den har også min 1 års bildekvalitets garanti. Som jeg har har sagt før-hvorfor kjøpe ny rimelig tv når en brukt TV til enda lavere pris gir det bedre bilder?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bildekalibrering

Hvorfor kalibrere? Alle TVer i standard innstilling er i dag feil innstilt. Dette skyldes at TVene er justert mot butikklys og ikke mot hjemme bruk. Derfor blir fargene for sterke og bildet blir både for mørkt og lyst samtidig, slik at en mister mange detaljer i bildet. Under en kalibrering[…]

Les mer

Lydkalibrering

Hva går lydkalibrering ut på? Lydkalibrering går ut på å få best og mest mulig korrekt lyd ut av høytalerne dine ut fra de forutsetnignen som ligger til grunn. Siden ingen rom er 100% like vil dette selvsagt bil tatt hensyn til under en lydkalibrering. Du vil merke stor forskjell[…]

Les mer

Montering

Ved montering kan jeg siden jeg har kunnskap om hvordan lyd og bilde blir best mulig ta hensyn til dette under montering. Hvis en høyttaler er montert helt feil så vil ikke lyden bli så bra som den kan bli samme hvor bra høyttaleren er eller hvor bra den blir kalibrert. Det[…]

Les mer