Denne Tvn er årets budsjettvinner i min bok:

http://www.tcl.eu/en/products/uhd-p60-u43p6046

Når jeg satte opp en 43P6046 og fikk muligheten til å kjøre full kalibrering, så gjorde jeg dette. Jeg nevnte i tidligere blogg angående 55 tommer av samme TV, at jeg antok at denne skjermen ville bli meget bra hvis en kjørte en full kalibrering.   TCL 55P6046-Ny budsjett konge??

På 55P6046 så kjørte en jeg 2pkt kalibrering og dette ga veldig gode resultater i seg selv.

Sluttresultatet etter en full 10PKT+CMS kalibrering (3495,-) på denne 43″ P6046 er intet annet enn imponerende! Alle målinger kommer på https://www.facebook.com/kalibreringsmannen/   All kalibrering er gjort opp mot SDR (vanlige TV signaler).

Dette er ikke TV for HDR-da finnes det bedre alternativer, men disse koster også desto mer! Denne skjermen mangler lysstyrke og farge nok til å rettferdiggjøre HDR. Har ikke vektlagt dette i denne bloggen, da jeg antar at de som kjøper denne skjermen er mest opptatt av vanlige TV bilder. Til dette formålet så er denne skjermen ypperlig!

Hvis alle TCL sine 43P6046 er like korrekte satt opp fra fabrikk som den jeg målte, så hadde  vi som kalibrer nesten blitt arbeidsledig på denne skjermen! Men når jeg målte 55″ av samme skjerm så var avvikene langt større! Den måtte 2pkt kalibreres for å få likt utgangspunkt som 43″ som jeg skriver om her. Det er helt normalt med tildels store forskjeller skjermer imellom selv innen samme serie/modell.

Men på nevnte 43P6046  så var delta avviket i grå skala lå på  1.4 i snitt. Og i fargesjekkeren så leverte den lave 2.9 i snitt-dette er meget bra resultater! Har flere eksempler på  Tver som ikke blir stort bedre ETTER kalibrering.

Etter 3 timer og full 10PKT og full CMS kalibrering av nevnte 43P6046 så er sluttresultatet: Gråskala: 0,5 i snitt avvik og på fargesjekkeren 1! Reel ANSI kontrast: 2775:1 og 0,04 Candela/nits i min sort – dvs si nesten så bra som  det er mulig å få på LED-LCD utfra det jeg har funnet ut gjennom årene. Dette gjelder reel ekte kontrast på større deler av bilde med annen informasjon samtidig. OLED ligger i en helt annen liga siden de faktisk klarer 0 i reel sortnivå. Så vi snakker ikke om OLED sort.

Som kjent så slår mange LED-LCD skjermer seg AV ved 100% full skjerm med sort test bilde og da blir selvfølgelig sort helt sort og måle utstyret viser 0,000. I praksis er historien en helt annen og 0,04 er meget bra til LED-LCD å være!

I forhold til pris så har ikke denne TVen noen konkurrenter utfra de Tver jeg har testet så langt.

Jeg bedømmer den til å være tildels bedre enn  http://www.tcl.eu/en/products/uhd-c70-u55c7006  på f.eks ekte kontrast i SDR signal. Dette pga at TCL har utstyrt P6046 serien med dimbart baklys med bedre lyskontroll enn C serien… noe som gir synbart og målbart bedre kontrast og bedre bilder.  C serien fra TCL har bedre farger på HDR, bedre lyd, noe bedre på 4K HDR og er et kjempekjøp den også!

Ulempen på P6046 er at det nevnte dimbare baklyset gjør at skjermen er veldig følsom for sideinnsyn. Den fordrer at en sitter midt på for best mulig bilde.

Min erfaring er at når en kommer opp på nivået til denne TVn er det ikke lengre mulig/ekstremt vanskelig for det blotte øye å se forskjell på fargenøyaktigheten. Våre øyne klarer ikke å oppfatte forskjeller i under 1 i målt fargeavvik.

Konklusjon

Som nevnt ovenfor har jeg aldri tidligere blitt så imponert over ytelsene til en såpass rimelig skjerm. Prisene spenner fra https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=TCL%20P6046  4995,- for 43″ til  10995 for 65″ av skjermen.  Dette er min klare budsjettvinner så langt i år. Selvsagt er ikke denne skjermen perfekt på alt-MEN iforhold til pris så er den fordømt bra!