Kalibreringsmannen

Blogg

Bloggen

Black Week Mandag

Hei igjen,

 

Da var første dag  i Black week i gang og jeg kommer som vanlig til å komme med korte blogger hver dag. Pga at jeg i fjor brukte MYE tid på å skrive disse bloggene, kommer jeg i år til å gjøre de kortere.

Jeg vil kun ta med mine samarbeidspartnere som selger Tver. Dette er: Hifiklubben Soundgarden og Elkjøp sine Tver på sine respektive dager, for at jeg skal kunne rekke over alt.

Ut i fra det jeg finner ut via nett nå idag er det kun Elkjøp som har egne TV tilbud i morgen.

ELKJØP

Elkjøp har 2 store TVer fra LG: en 75UM7000  til 9995,- og en  86UM7600 samt en 32LM6300 til 2795,-  alle disse tre er av LCD panel av IPS type. Dette betyr ar skjermene egner seg best i rom med lys på.

Du kan også sitte på skrå og ha samme fine bilder og farger. De har fine farger men svak kontrast under 1000:1.  Ut i fra erfaring vil ingen av disse Tvene ha nok lys til å gi en god 4K HDR opplevelse. Vil anta utfra tidligere erfaring at de ligger rundt 200-280 nits maks.

Har ikke kikket på disse Tvene så kan ikke si alt i 100% sikkert.

Det som er sikkert at de gi store bilder på 75″ og 86″ til en svært bra pris! De har direkte bak belysning noe som betyr at de har en jevnere belysning over hele panelet.

Vil du ha størst mulig til best mulig pris er dette fine Tver. Hvis du skal bruke de mye på sport og mer avansert innhold så ville jeg vurdert å gå ned i størrelse for å få bedre Tv, evt opp i pris.

Elkjøp har også Samsung sine Proff skjermer på tilbud i morgen. Dette er skjermer som er beregnet å gå opptil 24/7. Anser ikke at mange privatpersoner kjøper disse.

Dette ble en kort blogg, men kommer sterkere tilbake i morgen! Ser at på tirsdag kommer det mange spennende modeller som jeg kjenner godt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bildekalibrering

Hvorfor kalibrere? Alle TVer i standard innstilling er i dag feil innstilt. Dette skyldes at TVene er justert mot butikklys og ikke mot hjemme bruk. Derfor blir fargene for sterke og bildet blir både for mørkt og lyst samtidig, slik at en mister mange detaljer i bildet. Under en kalibrering[…]

Les mer

Lydkalibrering

Hva går lydkalibrering ut på? Lydkalibrering går ut på å få best og mest mulig korrekt lyd ut av høytalerne dine ut fra de forutsetnignen som ligger til grunn. Siden ingen rom er 100% like vil dette selvsagt bil tatt hensyn til under en lydkalibrering. Du vil merke stor forskjell[…]

Les mer

Montering

Ved montering kan jeg siden jeg har kunnskap om hvordan lyd og bilde blir best mulig ta hensyn til dette under montering. Hvis en høyttaler er montert helt feil så vil ikke lyden bli så bra som den kan bli samme hvor bra høyttaleren er eller hvor bra den blir kalibrert. Det[…]

Les mer