Her kommer nok en kort blogg om de  modellene som jeg har sett på som er på salg på tirsdag:

Elkjøp har Samsung 78KS9505 og 40KU6075.

40KU6075 er en rimelig 4K skjerm som har det meste av apper og helt greie bilder så lenge en ikke forventer topp ytelse for lite penger! Bildene går selvsagt ikke like glatt på fotball (bevegelser) som på de større modellene. Det går å få meget gode resultatet etter proff kalibrering på disse skjermene, men de mangler en del hvis en tenker å bruke de mot 4K med HDR. Skjermen mangler lysstyrke/kontroll på panellyset og fargene blir blassere enn de større modellene.

Samsung 78KS9505 har jeg ikke kalibrert-men jeg har kalibrert 65″ av samme skjerm både årets KS-serie og flere av JS-serie 2015 modell.

Hvis en først legger 50000 kr i en skjerm så synes jeg det er «galskap» å IKKE proff kalibrere den hjemme når skjermen er innkjørt! Jeg vil påstå og kan dokumentere med flere målinger på mange skjermer at en kalibrert skjerm til rimeligere pris f.eks en Samsung 7 serier leverer LANGT bedre bilder enn en ukalibrert Samsung 9505. Selvsagt blir en kalibrert Samsung 9505 en god del bedre enn en kalibrert Samsung 7 serie! Det er faktisk kun ved en full proffkalibrering at en virkelig får utbytte av denne skjermen. Hvis en ikke vil bruke penger på å kalibrere denne skjermen-kjøp på Lefdal uten bak led og kost på proffkalibrering hjemme,  og du har et bedre bilde enn ukalibrert 9505 samt at du har spart en pen sum:)

Bildene på disse er utrolig gode etter kalibrering siden dette er EKTE BAK LED. Dette gjør også at HDR fungerer slik det skal fungere.  Lysstyrken er på topp og med kontroll på baklyset får en større dynamikk i bildene. Skjermen har meget god bildebehandlig og tilbyr et bredt utvalg av apper og fullt programmerbar fjernkontroll. Skjermen er SVÆR! Denne skjermen gir deg en opplevelse hvor bua tv har noe for seg så fremt du sitter midt på og ganske nærme TVn. Sitter du mye på skrå er IKKE dette TV for de beste bildene, da en bak LED skjerm er enda mer følsom for side innsyn-en skal ikke mer enn ca 10-15 grader til siden før bilde falmer.  En OLED har lavere maks lysstyrke men har til gjengjeld et langt bedre sortnivå-men OLED i denne størrelsen (77″)  koster…. ekstremt mye dvs sånn ca  +200 000 kr så da fremstår jo denne TV som et enda bedre kjøp! Hvis du har 4K blu-ray eller er veldig glad i film på fysisk(BD) format er dette skjermen du skal kjøpe!

 

Lefdal har: Samsung 78KS9005 og Philips 32PHT4101

Jeg har ikke kikket på 32″ PHT4101 og kan ikke uttale meg om den.

Samsung 78KS9005 har en langt lavere pris enn Elkjøp sin og grunnen er meget enkel-dette er en side led med de begrensinger dette innebærer med hensyn til kontroll på bilde. Sortnivå og kontrollen i mørke scener blir ikke like god på denne skjermen pga sidebelysning. Hvis Tv står i vanlig stue med lys på hele tiden vil ikke forskjellen være veldig synlig opp mot 9505-men på 4K med HDR så vil forskjellen være der lett synlig!. HDR bygger på at en må kunne kontrollere bilde i stor grad-dette er naturlig nok langt enklere med flere 100 seperate soner enn noen få store som det er på 9005.  Ellers gjelder det meste av det jeg har skrevet om 9505 på denne skjermen. Det er en meget god skjerm til en meget god pris!

Også på denne skjermen vil jeg påstå at det er «galskap» å ikke kalibrere den-da kan en like godt  kjøpe en Samsung 6 serie da begge er ca like bra ukalibrert i standard modus. Kalibrert derimot så vil selvsagt en 9 serie være langt bedre enn en 6 serie! 9 Serien er bedre på bevegelser mot en 6 serie selv uten noe justering overhodet.

Exspert:

Har ingen direkte TV på tirsdag. De har imidlertid noen Samsung Tver bla som er på tilbud hele uka. Har ikke kikket nøye på de så kan ikke gi inngående kommentar på de.