Hei igjen,

For en liten stund siden var med min bedre halvdel i Molde å lå på Scandic Seilet. Har ligget på en del hoteller opp igjennom årene med varierte erfaringer med «hotell TV». Som regel har bildekvaliteten vært dårlig med rett og slett elendige TV bilder med mye støy i bildene og sterkt begrenset kanal utvalg og lite funksjoner utenom det via TV-men de har fungert som «irriterende» vekkerklokke i det minste..

TVn er ikke noe jeg har brukt mer enn jeg må når jeg har vært på hotell tidligere da jeg bare blir irritert over elendige skurrette TV bilder og dårlig kanalutvalg og at finner du først en kanal så er det betalings kanal.

Synes dette er dumt hvis en har f.eks junior Suite som vi hadde på et tidligere hotell i ferien og TV tilbudet var elendig-eneste plusset var et det var en flatskjerm. Bildet var dårlig med støy i bildet.  Som småbarns pappa er barne Tv før legging en fast rutine og ble derfor noe oppgitt av hotellet at de hadde såpass dårlig TV tilbud.

Da føles det i min verden litt unødvendig å ha betalt så mye for et rom for at barna skulle ha det bra også hadde de ikke NRK super engang… så vi brukte da ikke TVn under det hotell oppholdet. Rommet var stort å flott da og det var jo bra og hotellet hadde andre gode kvaliteter så alt i alt ble oppholdet OK.

Stor var derfor gleden når vi sjekket inn på rommet og det var en flatskjerm som på de fleste andre hoteller men at dette hotellet var bildene støyfrie og av god kvalitet og vi hadde en del kanaler og velge imellom inkludert film OG barne kanaler.

Etter å ha kikket videre på TV så oppdaget jeg at denne var av smart TV som hadde fungerende skjerm speiling og blåtann! Dette er første gangen jeg har opplevd dette via hotell TV.

Det var enkelt å koble til egen PC og mobil på denne skjermen. Vi fikk spilt av musikk via Tidal Hifi både via Skjerm speiling og blåtann med god kvalitet via Tv høyttalerne. Siden jeg liker å ha på musikk i bakgrunnen ble den brukt en del når vi var på rommet.

Så ganske fort at det ikke var gjort noe med TV sine bilde innstillinger og TV sto i Standard bildemodus. Siden jeg tilfeldigvis hadde med kalibreringsutstyret så kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg å gi ihvertfall denne TV på hotellet et bedre bilde.

Siden TV er av Samsung sine proff skjermer så hadde den kun 2pkt gråskala som kalibrerings mulighet. Men for en forskjell i bildet! Skjermen fikk et meget godt resultat etter kalibrering og meget naturlige bilder.

Dette er det kalibrerte bilde.                                 Dette er før kalibrering.  Se hvor blå bakgrunnen er.

Hotell TV film Hotell TV naturlig

 

Som en ser på bildet er det stor forskjell. Bilde til venstre er langt mer naturlig i hudtoner og farger og mer behagelig å se på. Bilde før kalibrering har et tydelig blå stikk-alt i bilde er blått.

Så etter kalibrering så hadde vi en supert opphold med både god lyd og bilde under vårt opphold. Siden jeg satte at TV justerte seg etter lysforhold i rommet så ble det behagelig å se på TV også i mørkt rom når jeg så film. Før kalibrering så var det veldig mye lys fra Tv som gjorde at jeg ble sliten i øynene.

Dette er vel første gangen under et hotell opphold at jeg faktisk har sett en hel film av nyere dato via Hotell TV som jeg ikke måtte betale ekstra for! I min bok er dette et stort pluss! Det VAR godt å slappe av på hotell rommet med film!

Så jeg kan bare håpet at flere hoteller der ute får like gode løsninger på lyd/bilde fronten.  Jeg vet ihvertfall hvor jeg skal ligge neste gang jeg er i Molde. Hotellet eller var også av god standard med fin utsikt utover fjorden fra vårt rom. Sengene var gode og vi sov godt og hadde bra mat så da vet vi hvor vi skal være nesten gang. Prisen var heller ikke ekstrem med ca 1400 kr pr natt for sjø utsikt.

Jeg er nok litt mer opptatt av lyd og bilde enn gjennom snittet men vil tro at flere kjenner seg igjen i min opplevelse av varierende TV kvalitet rundt om på hoteller.