Kalibreringsmannen

Tjenester

Lydkalibrering

Hva går lydkalibrering ut på?

Lydkalibrering går ut på å få best og mest mulig korrekt lyd ut av høytalerne dine ut fra de forutsetnignen som ligger til grunn. Siden ingen rom er 100% like vil dette selvsagt bil tatt hensyn til under en lydkalibrering. Du vil merke stor forskjell før etter på.

Under en lydkalibrering blir alle parameter som påvirker lyden tatt hensyn til å justert slik at du får maks ut av din hjemmekino/stereo. Målet er å få lyden i best mulig balanse slik at du kan nyte musikken og filmen. Ting blir mer realistisk hvis lyden er sikkelig kalibrert.

En kan sitte lenge å se film eller høre musikk uten å bli sliten. Hvis du blir sliten av f.eks å gå på Kino så er dette ett tegn på at noe ikke er som det skal være rent lydmessig under filmen.

Hele anlegget blir gjennom gått fra A til Å og evt feil som kan rettes på blir rettet opp som f.eks fasefeil.

Under selve kalibreringen så brukes det 4 kalibrerte målemicrofoner samt tilhørende programvare.

Fordelen med 4 micer er at en får et større område som har god lyd ikke bare 1 punkt i rommet.

En måler først hvordan anlegget er før kalibrering så begynner jobben med å først gå igjenom alt for har å si for lyden. Så kan en begynne selve kalibrering. Høytalere blir flyttet til beste plass inkl sub og nivå, avstand m.m blir justert inn for å finne best resultat. Så til slutt blir hele anlegget gått igennom med kunde via test musikk og film som blir brukt under hele kalibreringen. Selve kalibreringen tar 2-4 timer for HAA turboCAL. Power Cal tar enda lengere tid opptil 1 dag da den er langt mer omfattende med flytting av innventar og EQ av lyden.

Resultatet før/etter er klart hørbart for alle så fremt de vil høre! En trenger ikke «gullører» for å høre forskjell.

Via denne linken kan du lese mer om hva HAA går ut på:

  • lydkalibrering3
  • lydkalibrering2